Przemysław Marczuk- barman Flair |
|
Poniedziałek, 18 Czerwiec 2018 20:44 |
17-go maja 2018 roku odbyło się spotkanie uczniów naszej szkoły z absolwentem: Przemysławem Marczukiem. Przemek ukończył klasę kelnerską Technikum Gastronomicznego w Białymstoku. Jest osobą bardzo zapracowaną, lecz i on znalazł dla nas czas i podzielił się z naszą młodzieżą wizją własnej ścieżki kariery zawodowej. Opowiadał o tym, że już w szkole brał udział w konkursach barmańskich. Ciężka praca, wiele godzin spędzonych na przygotowaniach do konkursów, kursy i szkolenia- to wszystko przyczyniło się do tego, że dzisiaj Przemek jest człowiekiem sukcesu!
Warto wspomnieć o nagrodach i tak:
2017: - I pierwsze miejsce w kategorii usługi specjalne podczas Gali Branży Weselnej 2017
2016: - III miejsce After Hours Flair Competition w Rzymie
2015: - I miejsce Coffee Flair Competition w Neapolu - V miejsce Flair'n'Style vol. 5 w Olsztynie
2014: - II miejsce w Łódzkim Meetingu Barmańskim w Łodzi - IV miejsce Old Skool Rules w Londynie - V miejsce Loolapaloosa Flair Championship w Mediolanie - V miejsce Roadhouse World Flair w Londynie
Przemysław Marczuk jest jednym z najbardziej doświadczonych barmanów Flair w Polsce. Blisko 70-krotny uczestnik konkursów ogólnopolskich i międzynarodowych. Zdobywca wielu podium. Przemysław organizuje również warsztaty i szkolenia barmańskie.
Jest właścicielem firmy "Przystanek Bar", a mimo to zawsze znajdzie czas , aby pomagać innym.
Motto Przemka to: „Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko te trudne do wykonania!”
Przemek ma również pasje. To wspinaczka wysokogórska.
To ostatnio zdobyty szczyt! Przemku- gratulujemy!!! Mnich (słow. Mních, niem. Mönch, węg. Barát[1]) – szczyt o wysokości 2068 m n.p.m. położony w polskich Tatrach Wysokich, w Dolinie Rybiego Potoku
http://www.przemyslawmarczuk.pl/
https://www.youtube.com/watch?v=nw8zhJLGkAU
Barbara Wysocka
|
Zmieniony: Środa, 19 Wrzesień 2018 19:30 |