Restauracja Tokaj |
Czwartek, 10 Czerwiec 2010 22:41 | |||
W Dniu Przedsiębiorczości miałam przyjemność uczestniczenia w pracy Restauracji Węgierskiej Tokaj położonej w Białymstoku przy ul. I. Malmeda 7. Podczas pobytu w godzinach 14:00 – 20:00 mogłam obserwować codzienną pracę tej restauracji. Dzięki uprzejmości i otwartości pani menadżer:
Podczas kilku godzin spędzonych w tym dniu zmieniłam spojrzenie na działalność gospodarczą prowadzoną przez restauracje. Jest tak dużo zagadnień, które osoby prowadzące działalność muszą nie tylko znać, ale i wdrażać w życie. Umiejętności organizacyjne, specjalistyczna wiedza i doświadczenie, kultura bycia, inteligencja, otwarcie się na potrzeby klienta – wydaje się, że to wszystko prowadzący tą restaurację posiadają. Dzień Przedsiębiorczości minął w niespotykanie miłej atmosferze. Wniosek, jaki nie daje mi spokoju: uczyć się! uczyć się! uczyć się i kształcić w wybranym kierunku – chcę zostać menedżerem w gastronomii! Joanna Przymierska Wygląd, charakter i kreatywność to sposób na dobrego przedsiębiorcę. Charakterystyczne symbole węgierskie. Analiza kalkulacji potraw w restauracji. Oryginalny węgierski Tokaj. Między kucharzem a kelnerem musi być właściwy przepływ informacji- Obaj realizują życzenia klienta.
|
|||
Zmieniony: Czwartek, 10 Czerwiec 2010 22:52 |