Valentine's Day |
Wpisany przez Administrator | |||
Niedziela, 23 Luty 2020 15:55 | |||
Po uprzednim podziale obowiązków, w piątek 14 lutego 2020 roku uczniowie klasy III TF na zajęciach z usług gastronomicznych świętowali Walentynki, zajadając się regionalnymi produktami. Na stole znalazły się np. sery z mleka krowiego i koziego, bułeczki z cebulą i czarnuszką, wyroby wędliniarskie, słodkie mrowisko i, choć nie z Podlasia, ale będące wizytówką Polski, wedlowskie „Ptasie mleczko” w limitowanej odsłonie z czerwonymi serduszkami. Oczywiście, romantyczną ucztę poprzedziły przygotowania – uczniowie uformowali serca z serwetek oraz pracowali nad dekoracją sali i stołu. Z kolei po degustacji udowodnili, że potrafią sprawnie uporządkować stół i salę, co jest niezwykle istotne w świadczeniu usług gastronomicznych. Po raz kolejny przekonaliśmy się, że połączenie teorii z praktyką integruje grupę. Sprawia też, że uczymy się nowych rzeczy i dobrych nawyków. Bo dobre maniery to dobry start w życiu prywatnym (również tym uczuciowym) i zawodowym. opracowała: Ewa Olendzka zdjęcia: Karolina Wołosik i Ewa Olendzka PS Gdyby w styczniu 2021 roku na egzaminie zawodowym kwalifikacja T.15 pojawiło się pytanie :
|
|||
Zmieniony: Niedziela, 23 Luty 2020 16:13 |