Trzecia odsłona warsztatów- KUCHNIA NOWOCZESNA |
Wpisany przez Administrator | |||
Sobota, 14 Wrzesień 2019 18:40 | |||
25 i 26 maja 2019 roku odbyły się ostatnie tegoroczne warsztaty z cyklu "Kuchnia Nowoczesna", w których udział wzięli nauczyciele naszej szkoły. Spotkaliśmy się ponownie w studio kulinarnym ATUTY ale tym razem gotowaliśmy pod okiem pani Ewy Bałdyś-Jakuć, absolwentki ZSG.
Z CERTYFIKATAMI ukończenia kursu gastronomicznego pt. Kuchnia nowoczesna
I. Brioszki z pieczonym mięsem z kaczki i sosem śliwkowo- czosnkowym
II. Filet z kaczki na różowo z bukietem sałat, sosem malinowym i melonem Przygotowujemy pierś z drugiej połowy kaczki do marynowania III. Rolada z kaczki z żurawiną Na stanowiskach pracy czekają na nas kaczki IV. Roladki z gęsi w kumpiaku na bukiecie sałat z karmelizowaną gruszką i sosem porzeczkowym Z gęsi będą smaczne roladki V. Pierogi z gęsiną, pestkami dyni i słonecznika Będą pierogi z gęsiną
I. Pierogi z dziczyzną i wędzoną słoniną Mięso na farsz z dziczyzny (dzik, sarna)Pierogi to ... potrawa stara jak świat. Być może dlatego, że do ich przygotowania wystarczy trochę mąki, odrobina wody i coś do środka, czyli farsz II. Medaliony z sarny w słoninie z sosem z czarnej porzeczki III. Krupnik na bażancie z kurkami i pulpetami z dziczyzny IV. Gulasz z jelenia w sosie jałowcowym z racuchami ziemniaczanymi i buraczkami w miodzie z rozmarynem Końcowe zdjęcie - Pani Ewa nie kryła zadowolenia z kursantów
|
|||
Zmieniony: Sobota, 14 Wrzesień 2019 19:32 |