Menu główne
- - - - - - - - - - - - - - - -
Historia i WoS
- - - - - - - - - - - - - - - -
Przebsiębiorczość
- - - - - - - - - - - - - - - -
Żywienie
- - - - - - - - - - - - - - - -
English Website
Fascynacje
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ścieżki kariery zawodowej absolwentów
- - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomik wczoraj i dziś
Konkurs Gastronomiczny
Wyszukiwarka
DP 2011 - Snak Bar BON APETIT Drukuj Email
Niedziela, 22 Maj 2011 23:13
Snak Bar „Bon Apetit” Sokółka
    
W Dniu Przedsiębiorczości 31 marca 2011 roku, udałam się do tego punktu gastronomicznego. Na początku właścicielka lokalu zapoznała mnie z zasadami panującymi w lokalu oraz z jego wyposażeniem.


Dowiedziałam się jak korzysta się z: profesjonalnej frytkownicy, opiekacza, chłodziarki ekspozycyjnej. Następnie właścicielka pozwoliła mi sporządzić kebab, oczywiście uwzględniając, co po kolei trzeba zrobić.


Każdemu, kto pracuje w gastronomii lub prowadzi interes, przydadzą się takie umiejętności, jak dobre zorganizowanie i sprawność, obsługa urządzeń kuchennych, nawiązanie miłego kontaktu z klientami i pozytywne nastawienie. Według mnie, ważne są chęci do zdobywania wiedzy i umiejętności, doświadczenie nabywa się w praktyce:


Nauczyłam się, także ubijać interesy !!!!
 


Czas spędziłam bardzo pracowicie, jestem bogatsza o wiedzę na temat prowadzenia i pracy baru. Cieszę się, że miałam szansę zdobycia ważnych informacji, dotyczących prowadzenia firmy. Dowiedziałam się, że dobry pracownik to ten, który chce pracować, nabywać umiejętności, przyczyniać się do sukcesu przedsiębiorstwa. Ważne są również: planowanie, troska o higienę, sprawności manualne.

Gabriela Barcewicz kl. I TF
Zmieniony: Sobota, 28 Maj 2011 10:37