Menu główne
- - - - - - - - - - - - - - - -
Historia i WoS
- - - - - - - - - - - - - - - -
Przebsiębiorczość
- - - - - - - - - - - - - - - -
Żywienie
- - - - - - - - - - - - - - - -
English Website
Fascynacje
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ścieżki kariery zawodowej absolwentów
- - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomik wczoraj i dziś
Konkurs Gastronomiczny
Wyszukiwarka
Tradycyjny Wyrób Wędlin Drukuj Email
Środa, 21 Kwiecień 2010 22:12
 
 
Dzień Przedsiębiorczości spędziłyśmy w niewielkiej rodzinnej firmie „Tradycyjny Wyrób Wędlin” Katarzyny Misiuk w Wasilkowie. W tym zakładzie do produkcji tradycyjnych domowych wyrobów mięsnych nie używa się konserwantów, barwników oraz nie natryskuje się mięsa wodą.

 
 

 
Miałyśmy okazję zobaczyć, jak wygląda produkcja wędlin krok po kroku. Produkty powstają w tradycyjnych wędzarniach palonych wyłącznie drewnem, dzięki czemu mają charakterystyczną barwę, zapach i zachowują unikalny smak o czym mogłyśmy się osobiście przekonać degustując wędliny. 
 
 
 
 
Bardzo nam smakowały. POLECAMY !
 
Bańkowska Anita, Bierć-Górna Izabela, Łempicka Emilia,
Misiuk Paulina, Szutkiewicz Paulina, Właszczuk Paulina
- uczennice klasy IV TA

 

Zmieniony: Środa, 21 Kwiecień 2010 22:18