Menu główne
- - - - - - - - - - - - - - - -
Historia i WoS
- - - - - - - - - - - - - - - -
Przebsiębiorczość
- - - - - - - - - - - - - - - -
Żywienie
- - - - - - - - - - - - - - - -
English Website
Fascynacje
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ścieżki kariery zawodowej absolwentów
- - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomik wczoraj i dziś
Konkurs Gastronomiczny
Wyszukiwarka
Telepizza P.H.U. Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
Poniedziałek, 18 Maj 2009 18:17
W Telepizzy przy ulicy Sienkiewicza w Białymstoku poznałyśmy sekrety produkcji pysznej pizzy. Podstawą do sukcesu jest ciasto drożdżowe o odpowiedniej strukturze i masie wagowej adekwatnej do wielkości pizzy. Ważne jest też rozciągnięcie ciasta na metalowej kracie, no i odpowiednie składniki w zależności od rodzaju pizzy.

Mogłyśmy spróbować swoich sił przy robieniu pizzy. Początkowo było trudno, ale w końcu każda z nas przyjęła „odpowiednią” dla siebie technikę.

Zademonstrowano nam działanie pieca gazowego. Wiemy, w jaki sposób przyjmowane są zamówienia telefoniczne i jak są realizowane. Podpatrzyłyśmy również,  jaki sposób obsługuje się kasę fiskalną.

Pobyt w pizzerii był dla nas ciekawym doświadczeniem.

Uczennice klasy  III TA
Katarzyna Falkowska
Beata Konecko
Sylwia Pietraszko
Paulina Purta
Diana Radziszewska
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zmieniony: Wtorek, 19 Maj 2009 20:22