Wpisany przez Administrator
|
Poniedziałek, 18 Maj 2009 18:17 |
W Telepizzy przy ulicy Sienkiewicza w Białymstoku poznałyśmy sekrety produkcji pysznej pizzy. Podstawą do sukcesu jest ciasto drożdżowe o odpowiedniej strukturze i masie wagowej adekwatnej do wielkości pizzy. Ważne jest też rozciągnięcie ciasta na metalowej kracie, no i odpowiednie składniki w zależności od rodzaju pizzy. Mogłyśmy spróbować swoich sił przy robieniu pizzy. Początkowo było trudno, ale w końcu każda z nas przyjęła „odpowiednią” dla siebie technikę.
Zademonstrowano nam działanie pieca gazowego. Wiemy, w jaki sposób przyjmowane są zamówienia telefoniczne i jak są realizowane. Podpatrzyłyśmy również, jaki sposób obsługuje się kasę fiskalną.
Pobyt w pizzerii był dla nas ciekawym doświadczeniem.
Uczennice klasy III TA Katarzyna Falkowska Beata Konecko Sylwia Pietraszko Paulina Purta Diana Radziszewska
|
Zmieniony: Wtorek, 19 Maj 2009 20:22 |