ZAPROSZENIE DO UDZIAŁU W LICYTACJI W SPRAWIE SPRZEDAŻY NAMIOTU WINTER PLUS CAŁOROCZNY O WYMIARACH 14 M x 8M x 2,5 M W DNIU 26 CZERWCA 2019 ROKU Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych w Białymstoku z siedzibą ul. Knyszyńska 12, 15-702 Białystok, zaprasza do udziału w licytacji w sprawie sprzedaży namiotu. Namiot będący przedmiotem przetargu można obejrzeć w obecności pracownika po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pod nr 85 6513854 w siedzibie Sprzedającego tj. w Zespole Szkół Gastronomicznych w Białymstoku przy ul. Knyszyńskiej 12 w dni robocze od godz. 800 do godz. 1500 Cena wywoławcza: 5 000 zł (pięć tysięcy zł) Warunki udziału - Zainteresowanych zakupem namiotu prosi się o przybycie na licytację ustną, która odbędzie się w siedzibie Zespołu Szkół Gastronomicznych ul. Knyszyńska 12, 15-702 Białystok dnia 26 czerwca 2019 roku o godzinie 10:00,
- Warunkiem udziału w licytacji jest wpłata wadium w wysokości 10% wartości tj.500,00 zł (pięćset złotych) w kasie szkoły lub na konto w Banku PKO S.A. nr 66 1240 1154 1111 0010 3686 1034 w terminie do dnia 26 czerwca 2019 roku
- Wadium wniesione przez uczestnika licytacji, który wygrał licytację, zalicza się na poczet ceny nabycia namiotu, przez którą rozumie się cenę ustaloną w wyniku licytacji, którą obowiązany jest zapłacić. W przypadku nie zawarcia umowy sprzedaży namiotu z winy nabywcy, wadium nie podlega zwrotowi.
- Pozostałym uczestnikom, wadium zwraca się w terminie 10 dni od dnia zakończenia licytacji.
- Wpłacenie wadium oraz wzięcie udziału w licytacji oznacza, że uczestnik licytacji zgadza się na warunki licytacji, zapoznał się z regulaminem prowadzenia licytacji i przedmiotem podlegającym licytacji i nie wnosi do nich zastrzeżeń.
ZARZĄDZENIE NR 9/2019 DYREKTORA ZESPOŁU SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH Z DNIA 12.06.2019 W sprawie wprowadzenia regulaminu prowadzenia licytacji ustnej REGULAMIN PROWADZENIA LICYTACJI USTNEJ W sprawie zbycia składników majątku ruchomego. I. Tryb postępowania: Postępowanie jest prowadzone w trybie licytacji ustnej i jest jawne. II. Cel postępowania: 1.Wyłonienie kupującego ruchomość 2.Uzyskanie najwyższej ceny. III. Organizator licytacji: - Organizatorem jest Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych, zgodnie z Zarządzeniem Nr 131/10 Prezydenta Miasta Białegostoku z dnia 17.12.2010 w sprawie udzielenia pełnomocnictwa dyrektorowi
- Licytacje poprowadzi Kierownik Gospodarczy Zespołu Szkół Gastronomicznych w Białymstoku.
IV. Uczestnicy licytacji: - W licytacji mogą brać udział osoby fizyczne, osoby prawne i jednostki organizacyjne nie posiadające osobowości prawnej.
- W licytacji nie mogą brać udziału osoby przeprowadzające licytacje.
- Uczestnicy licytacji zobowiązani są wypełnić oświadczenie( zał nr 1 do regulaminu)
V. Przebieg licytacji: - Licytacja odbywa się ustnie
- Przed przystąpieniem do licytacji, prowadzący przedstawia uczestnikom warunki licytacji.
- Prowadzący licytację otwiera licytację poprzez podanie ceny początkowej przedmiotu sprzedaży.
- Wylicytowana stawka stanowić będzie cenę sprzedaży ruchomości będących przedmiotem licytacji.
- Stawka zaoferowana przez uczestnika licytacji przestaje wiązać, gdy inny uczestnik zaoferuje stawkę wyższą.
- Uczestnicy licytacji zgłaszają ustnie coraz wyższe stawki, do chwili trzykrotnego wywołania. Zakończenie licytacji danego przedmiotu następuje w momencie przybicia młotkiem przez organizatora.
- Licytację wygrywa uczestnik licytacji, który zgłosi najwyższą kwotę.
- Nabywca zobowiązany jest zapłacić cenę nabycia w kasie szkoły lub na konto nie później niż z upływem 5 dni licząc od dnia, w którym odbyła się licytacja.
- Wydania przedmiotu aukcji następuje niezwłocznie po okazaniu dowodu zapłaty ceny nabycia oraz dopełnieniu formalności związanych z nabyciem przedmiotu.
- Nabywca, który w określonym terminie nie uiści ceny nabycia traci prawo kupna.
- W przypadku nie wyłonienia zwycięzcy licytacji organizator może przeprowadzić kolejne 2 licytacje.
Zał. do regulaminu - Oświadczenie
- Skład komisji powołanej do sprzedaży w drodze licytacji
- Protokół z licytacji publicznej
|