Rekrutacja na wyjazd do Hiszpanii |
|
|
Czwartek, 10 Styczeń 2019 13:05 |
W ZWIĄZKU Z UDZIAŁEM ZESPOŁU SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH W BIAŁYMSTOKU W PROJEKCIE ,,Europejski staż dla zawodowców w roku 2019” Numerze 2018-1-PL01-KA102-049581 w ramach projektu „Ponadnarodowa mobilność uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” realizowanego ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+ sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe Rozpoczyna się rekrutacja uczestników do udziału w stażach zawodowych w zakładach gastronomicznych i hotelarskich w Hiszpanii.
- Projekt skierowany jest do uczniów klas I, II i III -zawód technik żywienia i usług gastronomicznych (8 uczniów) .
- Uczestnicy Projektu odbędą praktykę zagraniczną (staż) w wymiarze trzech tygodni w zakładach gastronomicznych i hotelarskich w Hiszpanii, w Maladze. Uczestnicy wyjadą w 8-osobowej grupie wraz z opiekunem (nauczycielem ZSG): grupa wyjedzie ok. 23.08.2019 r. (daty będą uwzględniały 21 dni pobytu łącznie z podróżą oraz dokładne daty wylotów będą uwzględniać najbardziej korzystną cenę połączenia).
- Podczas kwalifikacji będą brane pod uwagę oceny z przedmiotów zawodowych teoretycznych i praktycznych za półrocze 2018/19 (kl. II i III)
- średnia ocen za I półrocze (klasa I)
- wyniki z testu z języka angielskiego oraz ocena zachowania za I semestr roku szkolnego 2018/2019. Ponadto uczniowie powinni uzyskać pozytywną opinię wychowawcy.
- W pierwszej kolejności będą rozpatrywane dokumenty osób, które nie brały udziału w poprzedniej edycji projektu.
- Dokumenty rekrutacyjne do pobrania ze strony internetowej szkoły.
- Zgłoszenia przyjmowane są w sekretariacie szkoły do 15.02.2019 r. do godz. 13.00.
- Regulamin rekrutacji oraz regulamin uczestnictwa w Projekcie dostępny jest na stronie internetowej szkoły zsg.bialystok.pl, na tablicach ogłoszeń w szkole oraz u wychowawców klas I, II i III (technik żywienia i usług gastronomicznych)
Załączniki:
|
Zmieniony: Piątek, 11 Styczeń 2019 13:16 |