Menu główne
- - - - - - - - - - - - - - - -
Historia i WoS
- - - - - - - - - - - - - - - -
Przebsiębiorczość
- - - - - - - - - - - - - - - -
Żywienie
- - - - - - - - - - - - - - - -
English Website
Fascynacje
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ścieżki kariery zawodowej absolwentów
- - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomik wczoraj i dziś
Konkurs Gastronomiczny
Wyszukiwarka
Relacja z wycieczki zawodowej do Best Western Hotel Cristal w Białymstoku Drukuj Email
Niedziela, 11 Listopad 2018 19:22
 

 
Dnia 26 września 2018r. klasa 4 Tg wraz z panią Ewa Kwaśniewską oraz panią dyrektor Jolantą Żurawską udała się na wycieczkę zawodową do Best Western Hotel Cristal w Białymstoku. Przewodnikiem po lokalu była pani Jolanta Kurpianowicz - zastępca dyrektora ds. hotelowych. Przyjęto nas bardzo ciepło. Na początku mieliśmy okazję poznać układ pomieszczeń na kuchni oraz organizację pracy kucharzy. Zostały one szczegółowo omówione przez jedną z pań pracujących na porannej zmianie. Następnie poszliśmy na salę konsumencką, gdzie mogliśmy zobaczyć i spróbować potrawy i produkty ze stołu szwedzkiego śniadaniowego np. wyśmienite serniczki i świeżo wyciskane soki owocowo-warzywne. Przedstawiono nam karty menu tradycyjne i w formie elektronicznej na tabletach. Znajdował się na nich opis i zdjęcia potrawy, którą gość chciałby zamówić oraz propozycje doboru win do potraw. Pokazano nam również część hotelową i wybrane pokoje znajdujące się w ofercie Hotelu. W czasie wycieczki spotkaliśmy absolwentów naszej szkoły tam pracujących, którzy wspominali dobrze okres nauki i byli ciekawi zmian, które nastąpiły w tym czasie.
Dziękujemy za zaproszenie, miłe przyjęcie oraz ugoszczenie w sympatycznej atmosferze. Uczniowie klasy 4TG