Ewa Bałdyś-Jakuć – szef kuchni restauracji Hotelu Silver*** w Białymstoku |
|
|
Poniedziałek, 25 Maj 2015 22:40 |
Pani Ewa Bałdyś-Jakuć jest absolwentką naszej szkoły, a prywatnie mamą Pauliny i Bartka, którzy też ukończyli Technikum Gastronomiczne w Białymstoku. Pani Ewa jest świetnym kucharzem i profesjonalnym szefem kuchni restauracji Hotelu Silver.
Od 2009 roku dzieli się wiedzą, doświadczeniem i umiejętnościami z uczniami technikum podczas corocznej edycji Dnia Przedsiębiorczości (patrz: Podsumowanie Dnia Przedsiębiorczości). Jest to dla niej świetna okazja do wyłapywania talentów kulinarnych. Na co dzień Pani Ewa pracuje z młodym zespołem kucharzy których „wyłowiła” na Dniach Przedsiębiorczości.
Od lewej: Andżelika Andraka, p. Ewa Bałdyś-Jakuć, Paulina Bałdyś, Ewa Olendzka (nauczyciel ZSG), Katarzyna Matowicka, Konrad Nowicki
Podczas tegorocznej edycji Dnia Przedsiębiorczości jednodniowe praktyki w restauracji Hotelu Silver odbywali uczniowie klasy I TG - Jakub Oleńczuk i Michał Gwoździej.
Jakub Oleńczuk z p. Ewą Bałdyś-Jakuć Serdecznie dziękujemy Pani Ewie Bałdyś-Jakuć za współpracę i za poświęcony czas tegorocznym maturzystom z klasy IV TF podczas wycieczki zawodowej do hotelu. Barbara Wysocka i Ewa Olendzka
Pasjonatów kulinarnych powinny zaciekawić następujące strony: http://mistrzowie.gastrona.pl/art/article_7563.php http://atuty.co/events/dziczyzna
|
Zmieniony: Poniedziałek, 25 Maj 2015 22:54 |