Podnoszenie kwalifikacji zawodowych uczniów |
|
|
Środa, 14 Listopad 2012 09:03 |
Celem głównym projektu jest wzmocnienie atrakcyjności i podniesienie jakości oferty edukacyjnej Zespołu Szkół Gastronomicznych w Białymstoku poprzez wdrożenie programu rozwojowego dla 118 uczniów Technikum Gastronomicznego z kierunków kucharz, kelner, technik organizacji usług gastronomicznych oraz 8 nauczycieli. Termin realizacji projektu od 1.08.2012 r. do 30.09.2013 r. Cele szczegółowe projektu: - Rozwinięcie u 118 uczniów i 8 nauczycieli kompetencji kluczowych poprzez udział w dodatkowych kursach i zajęciach pozalekcyjnych.
- Zdobycie przez 118 uczniów Technikum Gastronomicznego teoretycznych i praktycznych umiejętności zawodowych przydatnych na rynku pracy.
- Wyrównanie dysproporcji edukacyjnych 34 uczniów w celu lepszej zdawalności egzaminów maturalnych.
- Modernizacja procesu kształcenia i doposażenie bazy dydaktycznej do wymogów nowej podstawy programowej.
>> Strona internetowa PROJEKTU <<
|
Zmieniony: Środa, 14 Listopad 2012 09:09 |