Menu główne
- - - - - - - - - - - - - - - -
Historia i WoS
- - - - - - - - - - - - - - - -
Przebsiębiorczość
- - - - - - - - - - - - - - - -
Żywienie
- - - - - - - - - - - - - - - -
English Website
Fascynacje
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ścieżki kariery zawodowej absolwentów
- - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomik wczoraj i dziś
Konkurs Gastronomiczny
Wyszukiwarka
Podnoszenie kwalifikacji zawodowych uczniów Drukuj Email
Środa, 14 Listopad 2012 09:03

Celem głównym projektu jest wzmocnienie atrakcyjności i podniesienie jakości oferty edukacyjnej Zespołu Szkół Gastronomicznych w Białymstoku poprzez wdrożenie programu rozwojowego dla 118 uczniów Technikum Gastronomicznego z kierunków kucharz, kelner, technik organizacji usług gastronomicznych oraz  8 nauczycieli.

Termin realizacji projektu od 1.08.2012 r. do 30.09.2013 r.

Cele szczegółowe projektu:

  • Rozwinięcie u 118 uczniów i 8 nauczycieli kompetencji kluczowych poprzez udział w dodatkowych kursach i zajęciach pozalekcyjnych.
  • Zdobycie przez 118 uczniów Technikum Gastronomicznego teoretycznych i praktycznych umiejętności zawodowych przydatnych na rynku pracy.
  • Wyrównanie dysproporcji edukacyjnych 34 uczniów w celu lepszej zdawalności egzaminów maturalnych.
  • Modernizacja procesu kształcenia i doposażenie bazy dydaktycznej do wymogów nowej podstawy programowej.

>> Strona internetowa PROJEKTU <<

Zmieniony: Środa, 14 Listopad 2012 09:09