Poniedziałek, 24 Maj 2010 22:42 |
W "Dniu przedsiębiorczości" udaliśmy się do pracy w kuchni Klubu Rozrywki "Krąg" na stanowisku kucharz. Tamtejsza restauracja słynie z pysznych, typowo polskich dań. Chwilę po przyjściu już przygotowywaliśmy potrawy na "większą imprezę", gdyż w tym samym dniu wynajmowano salę.
Na początku pokazano nam kuchnię, magazyny suche i chłodnicze, pomieszczenia socjalne. Następnie podzielono między nas zajęcia. Poznaliśmy etapy produkcji surówek i dań mięsnych. Po pewnym czasie nabraliśmy wprawy w tym co robiliśmy. Po nielekkiej, lecz ciekawej pracy spróbowaliśmy własnych dzieł. Dostaliśmy nawet ofertę pracy weekendowej. Praktyka ta była bardzo ciekawym doświadczeniem, gdyż zobaczyliśmy jak może wyglądać nasz zawód w przyszłości.
Tomasz Fiedorczuk, Artur Matel kl. I TD
|
Zmieniony: Poniedziałek, 24 Maj 2010 23:04 |